Fényjelző vezérlő 8 kimenettel

PDFNyomtatás
A fényjelző dekóder lehetőséget biztosít a vasúti pálya élethű biztosítási feladatainak megoldására. A dekóderünk 4x2 fényű jelzőt, vagy 2x3, illetve 2x4 fényű jelzőt képes vezérelni.
Array
Fogyasztói ár8950 Ft
Ár / kg
Leírás

Fényjelző dekóder v1.0

 

A fényjelző dekóder lehetőséget biztosít a vasúti pálya élethű biztosítási feladatainak megoldására. A dekóderünk 4x2 fényű jelzőt, vagy 2x3, illetve 2x4 fényű jelzőt képes vezérelni. A flexibilis programozhatóságnak köszönhetően a vasúton fellelhető összes jelzésképet be lehet programozni. Az előreprogramozott változatban a vörös, zöld és két sárga, illetve egy sárga egy villogó sárgával kombinációt telepítjük. Ez a legtöbb vezérlőben azonnal munkára kész! Természetesen a mellékelt CV tábla segítségével változtatható és bővíthető a dekóder működése.

A kimenetei 500mA-ig terhelhetőek, 5V-os kimenőfeszültséggel. A hozzá csatlakoztatható LENZ ABC modulunk segítségével a pályán a vonatok a jelző előtt élethűen megállnak és vöröstől eltérő jelzés esetén elindulnak. Ehhez a dekódereknek is tudni kell a LENZ ABC fékezést, és aktívnak kell lennie. A tapasztalataink alapján a LENZ és ESU mozdony dekóderek hibátlanul végzik a feladatukat és együttműködnek az ABC rendszerrel.

A fényjelző dekóder programozásának megkezdése előtt a panelen található nyomógombot meg kell nyomni, ekkor elkezdenek a fények villogni és fogadja a dekóder az üzeneteket, Ellenkező esetben nem lehetséges a programozás.

 

Fényjelző dekóder v2.0

 

Az általunk tovább fejlesztett fényjelző dekóder korlátlan rugalmasságával bármilyen jelzésképet meg tud jeleníteni a terepasztalán. Ez a dekóder akár LED, akár izzót meg tud hajtani. A programozható beállításokkal 8 független kimenetet lehet a legváltozatosabb módokon beállítani. A jelzésképek mellett az egyes lámpákat villogtatni is tudjuk, ha a jelzésrendszer ezt követeli meg. A 8 kimenetet tetszőlegesen állíthatja be, így nincs továbbiakban korlát, ha a jelzőlap nem 4, hanem 5, 6, 7, esetleg 8 fényt tartalmazna. Egy dekóderrel összesen 8 különböző kapcsolt állapotot tud megvalósítani. Minden beállítást a CV táblában kell beprogramozni. Amennyiben a fényforrások között eltérés van fényerőben, azzal sincs gondja a vezérlőnek. Minden kimenetet önállóan beállíthat, ezzel kiegyenlítheti a fényerősségeket egy bizonyos határon belül.

Legfrissebb hírek

- Elkészültek a PWM vezérlésű analóg mozdonyirányító trafók és a DCC erősítők. Hamarosan az árlistában is benne lesznek...

-Kifogyóban vannak a Mashima motorok, rendeljen belőle, amíg a készlet tart!

- Most már rendelhet a szervómotorokhoz különböző hosszúságú hosszabbító kábeleket. Illetve egy vezérlőről tud Y-kábel segítségével kettő darab szervot is vezérelni!

Hivatkozások

A következő oldalakon találhat információkat a digitális vasútmodellezéssel és eszközökkel kapcsolatban. Az NMRA és a MOROP oldalain a terepasztalépítéshez kidolgozott szabványokat olvasgathat.

 

http://home.arcor.de/dirk.jaeschke/index.html

http://www.morop.eu/

http://www.nmra.org/

http://www.digital-bahn.de/eigenbau.htm

http://www.merg.org.uk/index.php

http://www.opendcc.de/index_e.html

Jogi nyilatkozat

Szellemi tulajdonjogok

Valamennyi szellemi tulajdonjog, beleértve, de nem kizárólagossággal a webhelyen szereplő valamennyi szöveg, illusztráció, hang, szoftver és egyéb anyag szerzői vagy védjegyjogait, a DCC-GASPAR-ELECTRONIC vagy annak kapcsolt vállalkozásai tulajdonát képezik. Önnek jogában áll a webhely egyes részeit kinyomtatni vagy merevlemezre letölteni, és más személyekkel megosztani, feltéve hogy ehhez előzetesen írásos engedélyt kért és kapott, és ezt kizárólag tájékoztató jelleggel teszi. Az Ön által készített valamennyi másolatnak tartalmaznia kell a következő szerzői jogi nyilatkozatot:

Copyright © DCC-GASPAR-ELECTRONIC.COM

Minden jog fenntartva!